3 4 5

Het schip en haar geschiedenis:

Stelt u zich eens voor; in 1904 laat weduwe Klemp de Friesche Maatkast Alberta bouwen, zij werd als sleepkast ingezet en hing achter een sleepboot. De sleepkabel ligt nog in het vooronder. In 1958 kreeg de huidige Kwaak een experimentele DAF diesel motor, die er nog steeds in staat, nu bijna 60 jaar oud en zij draait nog als een zonnetje.  Misschien dat u met Andras even naar de motor mag kijken.

2 wereldoorlogen overleefde het schip. Tot 1977 en was het schip altijd op reis met vracht; zout, zand, aardappels en nog veel meer, door Polen, Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Daarna namen Henri en Els Zwiers het schip over, zij gingen er op wonen en gebruikten het schip als varend poppentheater. Vele Zwollenaren kennen het schip en genoten van het poppentheater van Els en Henry. Al 40 jaar ligt het schip nu in de Thorbecke gracht en is het onderdeel van het mooie, veel gefotografeerde stadsgezicht van Zwolle.

Als het aan ons ligt blijft het schip nog vele jaren liggen, nu als een culinaire ontmoeting reis en heerlijke locatie om gezellig samen te zijn en te genieten van de culinaire kunsten van onze chef kok.

 

  

De eigenaren

Andras

Andras

Barman

was hiervoor schipper op een driemast klipper en kan u alle fijne kneepjes vertellen over het varen met deze schepen, hij neemt de technische kant op zich en zal vaak achter de bar en op het terras te vinden zijn. Andras loopt warm voor een zelfgemaakte tagliatelle met gorgonzola, uitgebakken spekjes en champignons.

Carien

Carien

Chef kok

heeft gewerkt in keukens van verschillende restaurants en organiseerde de catering op de zeilende passagiersvaart. Heeft de koksopleiding afgerond, haar droom was een bistro. Haar motto? Smaak komt van goede producten, maak het niet te ingewikkeld, gerechten blinken uit door puurheid. Haar favoriete gerecht is nachos met guacemole en andere smaakmakers.

Robbert

Robbert

Adviseur

zal minder vaak aanwezig zijn en heeft zin om thema bijeenkomsten te organiseren, zijn favoriete eten is een hele dorade uit de oven met veel olijfolie. In het dagelijks leven is hij subsidie adviseur op het gebied van duurzaamheid (www.idmm.nl ) en eigenaar van een tweemast klipper www.bontekoe.com waar zijn dochter Renee en vriend Niels u van harte verwelkomen met mooie tochten door Friesland, IJsselmeer en de Waddenzee. Voor meer informatie kunt u naar zijn linkedin pagina kijken.